4 трика, с които ще направите перфектните палачинки

  • 4 трика, с които ще направите перфектните палачинки
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 09.05.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Със сигурност палачинките са една от най-любимите ни закуски. Повечето от вас сигурно имат предпочитана рецепта. Обаче винаги има нещо, което липсва, нали? Нещо, което все не се получава? Ние имаме няколко съвета, които ще ви помогнат да направите най-вкусните палачинки и да изненадате семейството си.

1. Изберете по-голям тиган

Големият тиган ще ви помогне при обръщането на палачинките, което не винаги е лесна задача. Често е възможно да скъсате палачинката при обръщане, а с голям тиган рискът е по-малък.

2. Загрейте тигана предварително

Изберете температура, на която ще ви е удобно да приготвяте палачинките и я поддържайте през цялото време. Нека тя да не е нито прекалено висока, нито прекалено ниска. По този начин палачинките ви ще придобият приятния златист загар отвън и мекота отвътре, които ги правят още по-апетитни.

палачинки

3. Не прекалявайте с разбиването на сместа

Изключително много хора прекаляват с разбиването на сместа. Не бива да го правите, защото има вероятност палачинките ви да станат прекалено сплескани и тънки, а това е ефект, който нито една домакиня не иска. Когато брашното се е разтворило добре, сместа ви е готова.

4. Намажете ги с масло 

Няма нищо по-хубаво от аромата на палачинки с разтопено масло. Те стават меки и пухкави, чудесни за закуска. За да постигнете този ефект, най-добре да намажете палачинката с масло веднага, след като сте я извадили от тигана. Така маслото ще се разтопи върху нея, придавайки този прекрасен аромат и вкус, който напомня за детството.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.