5 тайни на перфектните кюфтета - ето как винаги ще стават сочни и вкусни


5 тайни на перфектните кюфтета - ето как винаги ще стават сочни и вкусни
Снимка: iStock/Guliver

За повечето домакини приготвянето на перфектните кюфтета е почти невъзможно. В повечето случаи ястието или се разпада още в тигана, или става прекалено сухо и жилаво. Но ако следвате няколко прости препоръки, ще приготвите перфектните кюфтета дори и ако сте начинаеща домакиня.

1. Правилен избор на кайма

Не използвайте кайма само от един вид месо, в противен случай ястието ще се окаже или много сухо, или прекалено мазно. Най-често готвачите смесват говеждо и свинско месо.

Вижте още: Рецепта за уникално вкусни пържени кюфтета

 

2. Правилен избор на съставки

Когато приготвяте кайма, препоръчително е да не използвате хляб. Вместо това можете да използвате растителни съставки (сварени картофи или настъргани тиквички, от които е премахната излишната вода). Няма нужда и от яйца. Но ако все пак искате да ги добавите, тогава се ограничете само до използването на жълтъци.

3. Правилно оформяне на кюфтетата

Преди да оформите кюфтетата, потопете ръцете си в съд с вода. Ако пренебрегнете тази препоръка, тогава каймата ще залепне за ръцете ви.

Оформените кюфтета трябва да са с приблизително еднакъв размер. Твърде големите може да останат сурови отвътре, а малките едва ли ще придобият желаната сочност.

Вижте още: Ето така се правят кюфтета по чирпански

 

4. Избор на правилната панировка

Брашно или галета - това е най-подходящата панировка за кюфтетата. Също така е препоръчително да ги потопите в разбит яйчен белтък, за да станат по-ефирни и апетитни.

5. Пържене в загрята мазнина

Никога не поставяйте кюфтетата в студена мазнина или студен тиган.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама