Джинджифилови сладки с ром


Джинджифилови сладки с ром
Снимка: foodieboulevard.com

Невероятно вкусни и здравословни коледни сладки с джинджифил и аромат на ром.

Необходими продукти за 50 броя:

125 гр меко масло

150 гр кафява захар

200 гр меласа (или мармалад по избор)

1 яйце

470 гр брашно от лимец (или друго по избор)

1 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.л. сол

1 с.л. ванилия

1 с.л. пресен джинджифил

1 с.л. канела

3 с.л. ром (или екстракт)

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното заедно със содата, солта, канелата и ванилията.

С помощта на миксер или кухненски робот разбийте за няколко минути маслото със захарта, меласата, рома и яйцето.

Към горните продукти добавете пресятото брашно със сухите съставки и прясно настъргания джинджифил.

Замесете еднородно тесто и го охладете поне за час.

Разточете тестото с дебелина около 6-7 мм и изрежете формички по избор.

Печете сладките на 160 градуса докато крайчетата им започнат да покафеняват (около 10-12 минути според размера на сладките и силата на фурната)

Охладете върху решетка (сладките се втвърдяват при охлаждане).

Източник: foodieboulevard.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама