Козуначена торта с конфитюр от сливи


Козуначена торта с  конфитюр от сливи

Покрай Великден често ни остават големи количества козунаци, които няма как да изядем достатъчно бързо. А никой не харесва изсъхнал козунак, който е изгубил първоначалната си пухкавост, мекота и дори аромат. Затова днес ви предлагаме една много лесна рецепта за козуначена торта с конфитюр от сливи, с която може да намерите прекрасно приложение на поостарелите козунаци. Конфитюрът спокойно може да замените с каквото разполагате, за да се получи едно сочно великденско изкушение с изцяло ваш почерк.

Необходими продукти:

1-2 козунака (може да използвате парчета от различни козунаци - домашни или купени)

1 бурканче (330мл) конфитюр по избор

6 яйца

1/2 кофичка кисело мляко

10-тина сочни обезкостени фурми (при нужда от екстра сладост)

1 ч.л. канела

1/2 ябълка или няколко сливи за декорация

Начин на приготвяне:

Нарежете козунаците на филийки. Пасирайте фурмите с помощта на чопър или кухненски робот.

Разбийте всички продукти с изключение на козунаците и плодовете до получаване на еднородна смес.

В разглабяща се форма за торта започнете да нареждате парчетата козунаци докато запълните дъното. Изсипете част от сместа, така че козунаците да се покрият изцяло. Повтаряйте горните 2 стъпки докато продуктите свършат.

Декорирайте тортата по желание и я поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Печете тортата за около 2 часа.

Изключете фурната и оставете тортата вътре за още няколко часа (най-добре изпечете тортата вечерта и я оставете да пренощува във фурната).

Освободете внимателно тортата от формата и поднесете с кисело мляко по желание.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама