Мини пици от бутер тесто

  • Мини пици от бутер тесто
    Дата: Снимки: harryandlexy.com
Дата: 28.09.2017 Снимки: harryandlexy.com
Iwoman.bg

Тези мини пици са подходящи за следобедна закуска в някой мързелив спокоен ден, но също така са и предостатъчни за вечеря за двама или като предястие за гости.

Необходими продукти за 20 броя:

1 бр бутер тесто (275 гр)

120 гр кашкавал

100 гр свинска шунка

60 гр гауда

60 мл доматено пюре

1 с.л. доматен концентрат

1/4 ч.л. босилек

1/4 ч.л. мащерка

1/4 ч.л. риган

1/4 ч.л. чубрица

Начин на приготвяне:

Извадете бутер тестото от хладилника и го оставете половин час на стайна температура.

Сипете доматеното пюре в купичка. Добавете доматения концентрат и подправките и разбъркайте соса.

Настържете двата вида кашкавал (не е необходимо ако е предварително нарязан на тънки шайби).

Пуснете фурната да се загрява на 180ºC. Пригответе си тава за печене. Намажете я с олио или я покрийте с хартия за печене.

Разгънете тестото. Изсипете отгоре доматения сос и го разнесете внимателно и равномерно върху цялата повърхност на тестото като оставите ненамазана една лента (около 2см. широка) от единия дълъг край.

Подредете върху тестото шунката и поръсете отгоре с настъргания кашкавал (или подредете шайбите).

Намажете с вода свободната лента от тестото с ръка или четка. Навийте по дължина на нестегнато руло като започнете от "пълния" край към празната лента. Притиснете леко лентата с пръсти, за да се затвори рулото и да не се отвори по време на печене.

Нарежете с остър нож рулото на филийки с дебелини от около 1,5 см. (или на общо 20 филийки). Поставете охлювчетата върху тавата. (При рязането са се сплескали, но с пръсти ги разтеглете обратно да добият кръгла форма). Оставете разстояние между пиците, тъй като се раздуват по време на печенето.

Печете около 25 минути. При желание сервирайте с някакъв дип или кетчуп.

Източник: harryandlexy.com

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.