Aко не искате кюфтетата да се разпаднат още в тигана, НЕ слагайте това в каймата


Aко не искате кюфтетата да се разпаднат още в тигана, НЕ слагайте това в каймата
Снимка: iStock/Guliver

Повечето домакини приготвят кюфтета по една рецепта. Разликата е само в определени съставки в каймата. Най-често те добавят хляб, мляко, яйца, лук и подправки.

Според опитните готвачи една съставка пречи да направите перфектните кюфтета и тя не трябва да се слага в каймата. 

Съставката, която е по-добре да не слагате в каймата

Не само според опитните домакини, но и според професионалните готвачи кюфтетата стават по-вкусни и добре оформени без яйца.

В тази съставка се съдържа приблизително 95% течност. Тези, които винаги слагат яйца в каймата, твърдят, че именно те  правят кюфтетата по-вкусни.

Но истината всъщност е друга - яйцата са причината кюфтетата да се разпадат още в тигана.

Всяка хитра домакиня слага това в каймата, за да са сочни и вкусни кюфтетата 

Разбира се, това не означава, че е задължително напълно да се откажете от яйцата - достатъчно е да добавите един жълтък, който ще придаде цвят и вкус на кюфтетата.

Според готвачите с опит най-добрият заместител на яйцата в каймата са овесените ядки. Те предварително се заливат с вряща вода в съотношение 1:2. Изчакайте около 10 минути и след това може да добавите овесените ядки към каймата.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама