Ароматни пилешки котлети с лучен сос


Ароматни пилешки котлети с лучен сос
Снимка: iStock

Ако искате да приготвите пилешкото филе по по-различен начин, тази рецепта със сигурност ще ви допадне. Нейното изпълнение не отнема много време и това е още една причина тя да ви допадне. Тя е чудесен вариант за бърза вечеря. 

Вижте още: 4 съвета как да направите храната от консерва по-вкусна

Необходими продукти:

4 половинки пилешко филе без кожа

2 лентички бекон 

1 глава лук

2/3 чаша бяло вино

1/2 ч.ч. пилешки бульон

сол и млян черен пипер на вкус

2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Предварително обработете месото с дървен чук за пържоли. Филето трябва да е с дебелина по-малко от 1 см. Поръсете котлетите от всички страни със сол и черен пипер.

Запържете бекона в тиган до кафяво. Прехвърлете го в чиния, поставете пилешкото филе в същия тиган, запържете за около 6 минути от всяка страна. Прехвърлете филето в чиния и покрийте с друга чиния или алуминиево фолио.

Поставете нарязания на ситно лук в същия тиган и го задушете за няколко минути. Добавете към него виното и бульона. След като течността заври, разбърквайте я периодично. Махнете соса от котлона, когато остане около половин чаша от него.

Нарежете бекона на филийки и го добавете към готовия сос. Разбъркайте.

Сервирайте пилешките котлети с приготвения лучен сос.

Ястието се съчетава отлично с варени картофи и салата от свежи зеленчуци.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама