Ароматни свински пържоли с чесън


Ароматни свински пържоли с чесън
Снимка: iStock

Тези крехки пържоли ще ви станат любими.

Необходими продукти:

около 700-800 гр свински пържоли (5 броя)

8-10 скилидки чесън

20 гр брашно (2 супени лъжици)

сол и черен пипер на вкус

по желание 1/2 чаена чаша червено вино

Начин на приготвяне:

Пържолите се начукват с дървено чукче, поръсват се със сол и черен пипер, овалват се брашно и се изпържват до златисто. След изваждането им в същата мазнина се запържват ситно нарязаните скилидки чесън. Връщат се пържолите, захлупват се с капак и се задушават за 8-10 минути на слаб огън. Пържолите стават по крехки, ако при задушаването се прибави червено вино.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама