Царевица с билково масло


Царевица с билково масло
Снимка: supichka.com

Печената царевица на жар или пък на скара е истински деликатес. С добавеното вълшебно билково масло ароматната печена царевица е в състояние да се превърне в интересно лятно основно ястие, изпълнено с вкус и аромат.

Необходими продукти:

1 кг млечна царевица

120 грама краве масло

1 стрък магданоз

1 стрък копър

1 стрък мащерка

1 стрък босилек

1 скилидка чесън

1/2 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Кравето масло трябва да е меко, на стайна температура. Подправките следва да са почистени, измити и добре подсушени, а чесънът почистен. Ако имате кухненски робот, то блендирайте подправките, заедно с чесъна и солта. Добавете и кравето масло и разбийте за 10-20 секунди, докато съставките се смесят добре. Ако нямате такъв уред, нарежете подправките на ситно, разбъркайте ги заедно със солта, счукания чесън и маслото нарязано на кубчета. Бъркайте старателно, докато подправките се разпределят добре.

Готовото масло сложете или във силиконова форма за лед, или пък увийте в стреч фолио, или пък приберете в бурканче и приберете във фризера, за да стегне. Така приготвеното масло с подправки може да съхранявате месеци.

За изпичането на царевицата, може да използвате, както барбекю, така и скара, а дори и грил тиган. Най-вкусни, разбира се, са царевиците приготвени на дървени въглища. След като изпечете царевиците от всички страни, ги намажете с ароматното краве масло с подправки. Сервирайте, докато царевиците са още топли.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички