Черен дроб по селски


Черен дроб по селски

Дробът по селски е богато и вкусно ястие, с много зеленчуци и ароматни подправки в синхрон с класическия български вкус. Може би точно традиционният български вкус превръща рецептата за дроб по селски в най-често приготвяната рецепта с дроб.

Необходими продукти:

500 грама черен дроб

4 глави лук

3 печени чушки

2 моркова

500 грама домати

250 грама гъби

1/2 чаена чаша червено вино

5 скилидки чесън

1 чаена лъжица червен пипер

4 зърна бахар

4 дафинови листа

1/2 чаена лъжица чубрица

2 супени лъжици брашно

200 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за дроб по селски е изборът и подготовката на продуктите. Може да ползвате както свински, така и телешки или агнешки черен дроб. Най-добре е да ползвате дроб, който не е бил замразяван и да го накиснете предварително в прясното мляко. Ако нямате, може да прескочите тази стъпка и да го измиете много добре. Почистете морковите и ги настържете, лука почистете и нарежете на ситно, почистете и чесъна.

В голям тиган или тенджера загрейте 1/2 чаена чаша олио, след което добавете нарязаните лук и моркови.

След като зеленчуците омекнат, отцеждате добре дроба, режете го на парчета с дебелина около пръст, овалвате всяко парче дроб в брашно и ги добавете към зеленчуците. Запържвате за няколко минути.

Добавяте нарязаните на едри парчета гъби и печените чушки и запържвате за 2-3 минути, след което добавяте всички подправки и 1 чаена лъжица сол и добре разбърквате. Добавяте виното и нарязаните на ситно домати и оставяте дробът по селски да поври на тих огън, като периодично разбърквате.

Сервирайте черния дроб по селски поръсен със ситно нарязан магданоз.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама