Джуркана коприва с яйце и печени гъби


Джуркана коприва с яйце и печени гъби
Снимка: supichka.com

Копривата е царицата на пролетното меню! Истински деликатес, който природата ни дава в изобилие и от който трябва да се възползваме винаги когато можем. Ето един вкусен начин да го направите:

Необходими продукти:

400 грама коприва

4 супени лъжици олио

1 връзка пресен лук

2 стръка пресен чесън

3 супени лъжици брашно

2 чаени лъжици джоджен

1 чаена лъжица червен пипер

6 яйца

50 грама гъби печурки

Начин на приготвяне:

Почиствате копривата и я измивате добре. Слагате копривата в гевгир и заливате с около литър вряща вода. Така ще можете да работите с копривата, но ще запазите. Ако копривата е едра, я нарежете, ако е дребна - не е необходимо.

В голям тиган или пък в тенджера сгорещете олиото и задушете в него при непрекъснато бъркане почистените и нарязани на ситно лук и чесън. Добавете и брашното и разбъркайте добре. След около 2-3 минути добавете копривата, джоджена и червения пипер, както и около две чаени чаши вода и една чаена лъжица сол. Разбъркайте много добре и оставете да ври на слаб огън, като разбърквате от време на време до готовност.

Докато копривата ври, подгответе гъбите и яйца. Нареже гъбите на филийки и ги изпечете в сух тиган с незалепващо покритие, по желание може и да запържите гъбите в малко мазнина. Яйцата или изпържете на очи, или пък пригответе като поширани яйца, като ги чукнете във вряща вода и варите за няколко минути, така както се приготвят яйцата за яйца по панагюрски.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама