Домашен царевичен чипс


Домашен царевичен чипс

Един по-полезен вариант. 

Необходими продукти:

200 гр царевично брашно

100 мл хладка вода

40 мл олио по избор 

½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Смесете брашното със солта, олиото и водата. Омесете меко тесто. Ако стои трошливо - добавете още малко вода, ако пък е по-влажно - добавете още малко башно.

Оставете да престои, завито в найлоново фолио, поне 30-40 минути. Колкото повече стои, толкова по-хубаво става. 

Разделете тестото на две части.

Включете фурната на 180 градуса.

Вземете лист хартия за печене и я намажете с олио. Сложете едната половина от тестото върху хартията. Покрийте с втори лист хартия и разточете до много тънка кора – от 1 до 2 мм.

Внимателно отлепете горната хартията и намажете кората с олио. С остър нож или нож за пица разрежете на триъгълници.

Повторете за втората част от тестото.

Ако фурната ви има вентилатор, сложете двете тави заедно. Ако няма - една по една. Печете, докато парченцата се зачервят. Наглеждайте ги често, защото бързо изгарят.

Пожелание ги поръсете с пармезан или пипер и сервирайте веднага с гуакамоле, салса, пюре от боб или друга любима разядка.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама