Есенна салата с тиква


Есенна салата с тиква
Снимка: iStock

В сезона на тиквите ви предлагаме тази лесна салата, която е не само красива, но и вкусна.

Необходими продукти за салатата с тиква:

 

½ тиква, обелена и почистена от семките

2 с. л. зехтин

1 ч. л. сушена мащерка

3 скилидки чесън, счукани

150 г бейби листа спанак или подобни млади листа от салата 

50 г орехи

сол и прясно смлян черен пипер

За дресинга:

2 с. л. зехтин

1 с. л. ябълков оцет 

½ ч. л. течен мед

½ ч. л. едрозърнеста горчица

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200C/180C.

Нарежете тиквата на сравнително малки кубчета и я сложете в тава за печене. Поръсете със зехтина, мащерката, чесъна и подправете обилно.

Печете 30 минути или докато тиквата омекне и покафенее добре по краищата. Оставете леко да се охлади.

Разбийте заедно съставките за дресинга в голяма купа.

Добавете листата на салатата към дресинга, подправете със сол и черен пипер, след което разбъркайте леко. Подредете листата върху чиния за сервиране. Сложете тиквата в същата купа, за да оберете всички остатъци от дресинга, след което подредете върху листата. Поръсете с орехите и сервирайте.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама