Френска леща с пиле


Френска леща с пиле
Снимка: vkusnoteka.bg

Изключително ароматна леща. С розмарин, спанак и кисело мляко за разкош.

Необходими продукти:

580 г сварена леща

1 глава лук

парче целина

1 морков

стрък розмарин

1 домат

100 г пресен спанак

струйка винен оцет

черен пипер

3-4 с.л. кисело мляко

зехтин

сол

2 пилешки гърди, пеперуда

5-6 скилидки чесън, небелени

черен пипер

червен пипер

няколко стръка розмарин

няколко стръка мащерка

2 дафинови листа

зехтин

сол

пармезан

Начин на приготвяне:

Разрежете пилешките гърди на по-малки парчета. Поръсете ги с черен пипер, сол и червен пипер. Налейте струйка зехтин в тиган с незалепващо покритие и сложете пилешките филета. Сложете стръкчета розмарин, мащерка и дафинови листа. Сложете и небелените скилидки чесън и гответе по 5-6 минути от страна.

Извадете филетата, когато са готови и ги похлупете, за да останат топли.

Пасирайте моркова, лука, целината и един стрък розмарин в блендер. Задушете ги в зехтин с малко водичка, до омекване. Изсипете лещата. Поръсете със сол и черен пипер. След няколко минути добавете нарязан на кубчета домат. Пасирайте в блендера спанака и добавете и него.

Накрая капнете струйка винен оцет. Гответе на средно силен огън, докато поеме течността. Отстранете от огъня и оставете да поизстине. След това разбъркайте в лещата 3-4 с.л. кисело мляко.

Поднесете лещата охладена, върху нея две парчета топло пилешко филе със скилидки чесън и стръкчета розмарин и мащерка и поръсете обилно с пармезан.

Източник: vkusnoteka.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама