Хрупкав сладкиш с ягоди


Хрупкав сладкиш с ягоди
Снимка: supichka.com

В съвременната кухня непрекъснато се търси баланс между вкусно и здравословно, между лесно и впечаляващо. Предложената рецепта за лек сладкиш с ягоди отговаря на всички изисквания - бъз и лесен за приготвяне, съдържа плодове, малко количество захар, а блатът е основно от овесени ядки, което го прави лек и много по-близо до здравословното и балансирано хранене.

Необходими продукти:

2 чаени чаши нарязани ягоди

1 1/3 чаена чаша овесени ядки

2/3 чаена чаша брашно

1/3 чаена чаша захар

1/3 чаена лъжица сол

1/3 чаена лъжица джинджифил

1 супена лъжица нишесте

1 супена лъжица лимонов сок

6 супени лъжици краве масло

2 ванилии

за заливката:

1/2 чаена чаша пудра захар

1 ванилия

2 супени лъжици лимонов сок

Начин на приготвяне:

Разтопявате маслото на водна баня, като го сложите в купа, която поставите в тенджера с вода на котлона. Докато маслото се разтопява смесвате сухите съставки - брашното, захарта, овесените ядки, солта, ванилиите и джинджифила на прах в купа, като ги разбъркате добре. Добавяте разтопеното масло и разбърквате добре, може да си помогнете и с ръце. В мала правоъгълна тава поставяте хартия за печене и разпределяте половината от тази смес, като притискате с ръце, за да покрие добре тавата.

Ягодите нарязвате на парченца и добавяте към тях лимоновия сок. Разпределяте половината от тях върху блата, поръсвате с нишестето и добавяте останалата половина от ягодите. Върху нея пък добавяте и останалата част от сместа с овесените ядки. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути. След като сладкишът с ягоди е изпечен го изваждате от фурната и с остър нож го нарязвате на парчета.

Заливката на сладкиша е по желание. За да я приготвите в малък съд слагате лимоновия сок, пресятата пудра захар и ванилията. След като сместа заври и се получи гъст сироп с помощта на лъжица го разпределяте върху сладкиша.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама