Ирландски картофени палачинки


Ирландски картофени палачинки
Снимка: Istock

„Bacstaí“ или „Boxty“ е любимата закуска в Ирландия – картофени палачинки, които хората ядат с плодове, но и с колбаси и яйца.

Има няколко разновидности на този ирландски специалитет. Тези палачинки са добър заместител на мексиканските тортили, но могат да се сервират и като гарнитура към ястията.

Необходими продукти за картофени палачинки:

500 г картофи

1/2 чаена лъжичка сол

50 мл мътеница

50 г брашно

1 ч. л. масло

бекон

сметана

Вижте още: Перфектната гарнитура: Тиквички с пармезан

Начин на приготвяне:

Измийте картофите, настържете ги и ги сложете в кърпа, за да се отцедят от водата. След това оставете течността в купа да престои около 20 минути, за да се слегне нишестето на дъното и разстелете картофите на дъска, за да изсъхнат.

Внимателно се налива водата от съда, за да остане нишестето, което е паднало на дъното, след което се добавят картофите, солта и мътеницата. След това добавете брашното.

Разтопете маслото в малък тиган, след което добавете картофената смес. Печете палачинката на слаб огън за около 10-15 минути, след което я обърнете с помощта на чиния. Добавете още малко масло в тигана, ако е необходимо.

Нарежете бекона на тънки филийки и го запържете в друг тиган, за да стане хрупкав.

Накрая нарежете палачинката на парчета и я поднесете с хрупкав бекон и сметана. По желание може да добавите и маринован в оцет лук.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама