Истинско изкушение: Шоколадова торта с череши и какаов крем


Истинско изкушение: Шоколадова торта с череши и какаов крем
Снимка: Polka dot kitchen

Този десерт от нашата приятелка Polka dot kitchen определено е наслада - лека сладост, ненатрапчива киселиност от черешите, пухкав крем със сметана и богат какаов блат.

Необходими продукти:

за блата:

3 яйца М, стайна температура

¼ ч.л. хималайска сол

90 г нерафинирана тръстикова захар

90 г овесено брашно (може да си смелите овесени ядки сами)

25 г какао

1 ч.л. бакпулвер

4 ч.л. орехово олио

за крема:

250 г заквасена сметана

50 г нерафинирана тръстикова захар

150 г обезостени череши

2 с.л. какао

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата с миксер за поне 5 минути със солта, докато започнат да стават пухкави. Добавете на 3-4 части захарта и разбърквайте до получаването на хомогенна смес. Добавете на части брашното при бавно разбъркване, след това какаото, бакпулвера и накрая мазнината (може да заложите и на разтопено масло).

Запечете върху силиконова подложка в загрята фурна на 180*С без вентилатор за 15 минути. Количеството е достатъчно за блат с големина около 25 х 15 см. с дебелина 2 см.

Докато блатът се пече и изстива, подгответе крема. В купа разбъркайте сметаната със захарта, след това добавете какаото и нарязаните (или цели) череши.

Когато блатът изстине, е време да сглобите с крема и да украсите с още ароматни череши.

Допълнителни идеи и съвети:

Направете черешите "пияни" с малко уиски.

Залейте с шоколадов ганаш десерта.

Охладете за няколко часа преди сервиране.

 

Още вкусни рецепти от Polka dot kitchen вижте ТУК.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама