Италианци полудяха по тази рецепта: Картофен пай на тиган


Италианци полудяха по тази рецепта: Картофен пай на тиган
Снимка: Istock

Италианците обожават тази рецепта за картофен пай на тиган, защото се приготвя невероятно лесно, а вкусът е неописуем - просто трябва да го опитате.

Необходими продукти за картофен пай:

500 г картофи

150 г брашно

1 яйце

сол - на вкус

пипер - на вкус

зехтин

100 г шунка

100 г кашкавал

Вижте още: Всяка домакиня я има в кухнята си: Тайната съставка за перфектно хрупкави картофки

Начин на приготвяне:

Сварете картофите с обелката, след което ги обелете и пасирайте. В купата с картофите добавете сол, черен пипер, яйце, брашно и замесете гладко тесто.

В тиган се слага зехтин, след което се разпределя половината от тестото на дъното. След това отгоре се нареждат шунка, кашкавал, после пак шунка и отгоре се намазва останалото тесто.

Печете около 5 минути от едната страна и още 5 минути от другата, на слаб огън.

Сервирайте картофения пай задължително докато е топъл, защото тогава е най-вкусен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама