Яйца по панагюрски


Яйца по панагюрски

Сирене по шопски, омлет, яйца по панагюрски, сещаме се за тези ястия винаги, когато хладилникът е празен, а ние умираме от глад и нямаме време за приготвяне на сложни рецепти с много съставки. Освен в графата „аламинути” рецептата за яйца по панагюрски влиза и в графата „любими традиционни български ястия”. Вкусна и лесна за приготвяне, рецептата за яйца по панагюрски е подходяща за всеки новак в кухнята, както и за всяка студентска квартира.

Необходими продукти за 4 порции:

8 яйца

1 кофичка кисело мляко

100 грама сирене

20 грама краве масло

½ чаена лъжица червен пипер

По желание:2-3 скилидки

Необходимо време: 20 минути

Начин на приготвяне:

Първо пригответе основата за всяка порция яйца по панагюрски. Натрошете сиренето и го разбъркайте с киселото мляко. Ако обичате чесън нарежете 2-3 скилидки на ситни парченца и ги добавете към сместа от кисело мляко и сирене. Получената смес разпределете в дълбоки чинии.

В голяма тенджера сипвате вода и я слагате да заври. След като заври добавяте 1 чаена лъжица оцет и ½ чаена лъжица сол. Дърпате тенджерата от котлона и от ниско чуквате яйцата едно по едно. Връщате тенджерата с яйцата на котлона и оставяте да поврят 2-3 минути, ако обичате рохки яйца, или 5 минути, яко предпочитате вашите яйца по панагюрски да са по-твърди. Яйцата трябва да се забулят. Когато яйцата са готови ги извадете с решетъчна лъжица и поставете по две във всяка чиния.

В тиган разтопете маслото, след което добавете червения пипер и разбъркайте за 20-30 секунди. Внимавайте пиперът да не загори, защото това ще развали вкуса на вашите яйца по панагюрски! Добавете от запържения червен пипер във всяка порция.

За украса може да добавите и ситно нарязан магданоз към всяка порция яйца.

Източник: supichka.com

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама