Как сами да си приготвите Панджиало с маскарпоне


Как сами да си приготвите Панджиало с маскарпоне
Снимка: cooks-and-bakes.com

Този популярен десерт може да бъде приготвен самостоятелно без крема маскарпоне. С крема естествено става по-богат сладкиш, но не е задължително условие. Сложете орехи, но можете да добавите и натрошени лешници, шам фъстък - въпрос на въображение.

Необходими продукти:

110 грама масло

100 грама натурален шоколад с 70% какао

2 чаена лъжица канела

50 грама какао на прах (неподсладено)

200 грама кристална захар или 1 чаена чаша

2 яйца на стайна температура

100 грама брашно или 1/2 чаена чаша

1 щипка сол

1 чаена чаша едро нарязани орехи

1 опаковка маскарпоне - 500 грама

150 грама кристална захар

3 жълтъка

2-3 супени лъжици вино Марсала или друг сладък ликьор

Начин на приготвяне:

Начупете шоколада на парченца и го разтопете заедно с маслото на водна баня. Разбъркайте с помощта на лъжица, за да се разтопи добре, свалете от котлона и оставете настрани. Добавете канелата, натуралното какао и захарта. (Ако разполагате с нес кафе, можете да добавите 2-3 чаени лъжици, но не е задължително.)

Разбийте 2-те яйца с помощта на тел или миксер. Добавете шоколадовата смес, разбъркайте с лъжица и добавете брашното, солта и орехите. Получава се лепкава смес. Покрийте 20х20 см тавичка за печене с хартия за печене. Ако не разполагате с такъв размер тавичка, печете в приблизителна до този размер, тъй като ако е в по-голяма, блатът ще се получи много тънък и ще се изпече за по-кратко време.

Загрейте фурната на 160 С с вентилатор, печете около 25-30 минути, трябва да хване коричка отгоре, а да остане сочно отвътре.

За крема:

Разбийте жълтъците до побеляване на водна баня. Добавете захарта и продължавайте да разбивате. Бийте с мискера за около 5 минути, като вече сте отстранили сместа от огъня.

Разбъркайте маскарпонето с помощта на шпатула или телена бъркалка с рома или сладкото вино. Добавете жълтъците, които предварително са охладени за кратко и не са топли! Разбъркайте с плавни движения и с шпатула, докато добре се съединят двете смеси.

Извадете сладкиша от фурната, оставете го да се охлади, нарежете на 9 еднакви крадрата. Затворете в кутия, за да не изсъхва. За да сервирате - сложете 1 парче в десертната чиния, сложете 2-3 супени лъжици от крема и отгоре добавете още едно парче. Украсете със сладко от ягоди, орехи или с каквото разполагате. Няколко пресени малини също са прекрасна декорация.

Източник: cooks-and-bakes.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама