Как спестявате пари с използването на хлебопекарна вкъщи


Как спестявате пари с използването на хлебопекарна вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

Добре известен факт е, че хлябът е една от най-предпочитаните храни за трапезата на българина. Всички обичаме да похапваме хляб в комбинация с почти всякакви други храни, макар и това да е невинаги полезно.

За съжаление липсата на условия и време спират повече от нас от това да си приготвяме хляб вкъщи – така както нашите баби и дядовци са го правили.

Това ни принуждава да купуваме готов хляб, чиито свойства и качества са под голяма въпросителна, а вредните съставки и набухватели са добре известни.

Благодарение на съвременните технологии, обаче, вече всеки има възможността да се наслаждава на прясно приготвен и изпечен хляб у дома и то без да полага кой знае какви усилия.

Това е възможно благодарение на съвременните хлебопекарни, които правят живота ни далеч по-лесен и ни позволяват да се наслаждаваме на онзи аромат на прясно изпечен хляб от нашето детство.

Но освен, че ще ви осигурят винаги пресен и топъл хляб, съвременните хлебопекарни ви спестяват и пари, но за съжаление твърде малко хора си дават сметка за това.

Благодарение на експертите от онлайн магазина Hyperion.bg днес ще научим как да се възползваме в максимална степен от съвременните уреди за изпичане на хляб вкъщи и да пестим пари в същото време.

Хлебопекарни – какви са предимствата им

В последните години стана все по-популярно хората да си купуват прясно изпечен хляб. Това позволи на много малки пекарни да се появяват и да се закрепят на пазара. Голяма част от големите вериги хипермаркети и хранителни вериги също осигуряват прясно изпечен хляб.

Това позволи на хората да получат алтернатива на досегашните пакетирани хлябове, голяма част от които са с набухватели и консерванти, целящи удължаване на срока им на годност.

Но въпреки, че имаме толкова много места, от които можем да си закупим пресен хляб, все още остава един основен въпрос – какви съставки се използват в хлябовете, които се предлагат на пазара?

И това е въпрос, чийто отговор едва ли ще научим. Закупувайки си хлебопекарна за вашия дом, вие ще имате възможността не само да изпичате собствен хляб и да му се наслаждавате докато е топъл, но и да подбирате съставките, които ще влязат в него. Така ще имате пълен контрол над това, което ядете.

Съвременните уреди за изпичане на хляб разполагат с огромна гама от функции, които им позволяват да пресъздадат процеса на направа на един хляб, който помните от вашите баби – от замесването и втасването на тестото, до неговото изпичане и превръщане в неустоим и ароматен хляб.

Така имате възможността да поставите нужните съставки в уреда и да включите избраната програма, след което да поемете по дневните си задължения. Когато се приберете домът ви ще ухае на ароматен и прясно изпечен хляб, а вие няма да имате търпение да седнете на масата.

Няма да пропуснем и още едно от предимствата на хлебопекарните – може да правите всичко в тях. Хляб, козунаци, тесто за пица, кекс и всичко друго, за което може да се сетите. Бързо, лесно и удобно.

Как спестявате пари, докато се наслаждавате на прясно изпечен хляб

След като вече ви изброихме всички ползи от притежаването на хлебопекарни, нека ви разкрием и най-голямата от тях – спестявате пари, без дори да го усещате.

Една бърза и проста сметка на всичките пари, които давате за хляб на месечна и годишна база ще ви даде яснота за разходите ви. Сега ги сравнете с разходите, които бихте имали, ако правите хляба си вкъщи – инвестицията ви в хлебопекарна е еднократна, а постоянните консумативи включват брашно, вода, яйца, мляко, мая и други, в зависимост от вида на рецептата и продуктите в нея.

Предполагаме, че бързо ще разберете защо направата на хляб вкъщи ще ви излезе по-евтино в дългосрочен план, като дори няма да споменаваме ползите за здравето и спестеното време от ходене до магазина, които ще получите.

Опитайте този вариант и бързо ще се убедите, че той е по-добър за вас и вашето семейство. Ползите са несравними, а удобството, което ще получите, ще ви накара да си зададете въпроса „Защо не съм се сетила за това по-рано?“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички