Какво представлява диамантеното микродермабразио?


Какво представлява диамантеното микродермабразио?
Снимка: iStock/Guliver

Красивата, здрава и чиста кожа е гордостта и "визитната картичка" на всяка жена. Склонни сме да изпробваме стотици различни кремове и маски, само за да се сдобием с блестящо и озарено лице. А всъщност може да е толкова просто! Чували ли сте за диамантено микродермабразио?

Микродермабразиото, което познаваме днес, е създадено в Европа и се практикува от края на миналия век. Целта му, разбира се, е била да премахне мъртвите клетки и да се пребори със стареенето на кожата и белезите от акне. Първоначално процедурата се извършва с малки кристали алуминиев оксид за ексфолиране на кожата, но с времето дамите започват да се притесняват за вредното влияние на вдишвания прах и търсят алтернативни решения. Това води до развитието и въвеждането на диамантеното микрдермабразио.

При диамантеното микродермабразио процесът на нежно премахване на мъртвите клетки се извършва от апликатор с диамантен връх, който леко засмуква, за да премахне мъртвите или увредени кожни клетки. Кожата е по-мека, гладка, чиста, свежа и изглежда по-млада. А най-хубавото е, че предотвратява повторното запушване на порите и ранните признаци на стареене. Не е случаен фактът, че тази терапия си печели и прякора "пилинг в обедната почивка".

Ако искате лично да се убедите в ефективността на диамантеното микродермабразио, можете да се доверите на медицинските козметици в Салони за красота Murphy.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама