Картофени крокети с пушено сирене


Картофени крокети с пушено сирене

Бързо и вкусно - картофени крокети.

Необходими продукти:

4 печени или варени картофи

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

1 пакетче галета

1 яйце

4-5 парченца пушено сирене

1 1/2 с.л. брашно

4-5 с.л. олио за пържене

Начин на приготвяне:

Намачвайте  картофите заедно със солта и черния пипер. Не е задължително да стават на пюре, хубаво е да останат и по големи парченца, за да се усеща вкусът на картофите. След като сте готови с картофите, можете да се заемете и с останалите продукти. Разбийте яйцето в купа и го оставете на страна. Подгответе и две чинии, в които да оваляте крокетите. В едната сипете лъжица и половина брашно, а в другата част от галетата. Нарежете парченцата пушено сирене на лентички и ги оставете да изчакат реда си.

След като сте готови с приготовленията, можете да преминете към процеса на правене на крокетите. Вземете малко от намачканите картофи и ги оформете като пуричка, в средата поставете една или 2 лентички пушено сирене (в зависимост от това колко е голям крокета). Покрийте сиренето от всички страни и оваляйте в брашното (така по-лесно ще полепне панировката). След това потопете пуричката в разбитото яйце и накрая оваляйте в галетата. Оставете на страна и подгответе останалите крокети. Чак когато приключите с всички, започнете да пържите. Загрейте предварително мазнината в тигана и пържете по 40-50 секунди от всяка страна.

Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама