Като от едно време: Родопски пататник


Като от едно време: Родопски пататник
Снимка: iStock

Родопски пататник

Необходими продукти:

3 бр средни картофи

2 яйца

50 г сирене

1/2 глава лук

сол

черен пипер

джоджен

масло

НАЙ-ВКУСНАТА ЛЯТНА МАНДЖА

Начин на приготвяне:

Картофите се настъргват и се посоляват. Оставят се така 5 минути. Изстискват се от водата добре. Към тях се добавя наситнения лук, яйцата, сиренето, пипера и джоджена. Разбърква се добре. В намазнен тиган се изсипва сместа и се изравнява. Слага се капак и се пече на слаб огън около 12-15 минути.

Взима се чиния по голяма от тигана и се обръща внимателно. Намазнява се отново тигана и се връща пататника да се изпече и от другата страна. Още толкова време, като накрая се оставя без капак за около 2-3 минути.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама