Кекс с дюли и ябълки


Кекс с дюли и ябълки

Някои рецепти са специални. Защото могат да се приготвят в ограничен период в годината, защото са свързани със сезонни плодове или зеленчуци. Точно такава е и рецептата за този кекс, тъй като дюлите се появяват на пазар за кратко в началото на есента и бързо изчезват. Много лесен за приготвяне, този кекс е и много вкусен и носи неустоимия аромат на дюли, а с него и аромата на есента.

Необходими продукти:

5 броя яйца

1 дюля

2 броя средно големи ябълки

2 чаени чаши брашно

1/2 чаена чаша захар

1/2 чаена чаша олио

1/2 чаена чаша орехи

2 чаени лъжици бакпулвер

1 супена лъжица лимонова кора

2 супени лъжици пудра захар

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за кекс с дюли и ябълки е подготовката на продуктите. Пресявате брашното, заедно с бакпулвера. Измивате ябълките и дюлята, обелвате ги и ги нарязвате на малки кубчета. Разбивате добре яйцата, заедно със захарта и олиото с помощта на миксер, или тел за разбиване, или пък вилица.

Към течната смес, малко по малко, при непрекъснато бъркане добавяте брашното. Накрая добавяте нарязаните на ситни парчета орехови ядки и настърганата кора от лимон и разбърквате с лъжица.

Намазвате с олио или масло форма за печене или тавичка. Изсипвате сместа, след което поръсвате равномерно нарязаните на кубчета ябълки и дюли и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути, като проверявате дали кексът е готов, като го бучнете с клечка за зъби или дървено шишче, ако е сухо - кексът е изпечен.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама