Кето тирамису: Най-сладкият десерт без захар


Кето тирамису: Най-сладкият десерт без захар
Снимка: iStock

Необходими продукти:

70 г стевиола на прах

70 г кокосова масло, разтопено

3 яйца

50 г ванилия

1 пакетче ванилия

200 г бадемово брашно

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

50 мл сварено кафе, на стайна темепература

Вижте още: Най-вкусния и лесен веган течен шоколад

За крема:

2 яйца

2 с.л. стевиола на прах

120 г крема сирене

100 г заквасена сметана

1/2 чаена лъжица какао на прах за поръсване

Начин на приготвяне:

Първо разбиваме кокосовото масло и севиолата до получаване на въздушна смес. Добавяме яйцата, ванилията и сметаната и пак разбиваме. Слагаме бадемовото брашно, бакпулвера щипка сол и разбиваме с миксер до получаване на хомогенна смес. Преместваме сместа в съд за печене, за предпочитане правоъгълен, за да разделим готовия блат на два слоя. С шпатула подравняваме повърхността и печем на предварително загрята на 175 градуса фурна около 20-25 минути.

За крема:

В метална купа разбиваме яйцата със стевиолата. В тиган кипваме вода и като заври, намаляваме котлона на минимум и поставяме вътре купата с разбитите яйца със стевиола (правим водна баня). Бъркаме около 4-5 минути, докато сместа добие светъл цвят и стане леко пенлива. Махаме я от котлона и разбиваме до гладкост.

В отделна купа разбиваме сметаната, добавяме крема сиренето, прибавяме сместта от водната смес. Всички неща се разбиват много добре до получаване на хомогенна смес.

Когато блатът е готов и охладен, го зливаме с кафето, така че да попие добре. Нарязваме го на два равномерни правоъгълика и намазваме единия с крема. Поставяме другия блат отгоре и го намазваме с останалата смес. Поставяме го в хладилника за около 30 минути.

Преди да го сервираме, го поръсваме с какаото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама