Крехки печени крилца с хрупкава коричка


Крехки печени крилца с хрупкава коричка
Снимка: foodieboulevard.bg

Не всичко хрупкаво и сочно непременно е резултат от дълбоко пържене или паниране с тонове мазнина. И тази рецепта го доказва.

Необходими продукти:

1 кг пилешки крилца

7-8 оризовки (или сухари)

2-3 с.л. сусамово семе

2-3 с.л. мляно ленено семе

1 ч.л. пушен червен пипер (или други подправки по желание)

Сол на вкус

100 мл зехтин за готвене или разтопено масло (може и кокосово без аромат)

50 мл тахан по желание

2 яйца

Начин на приготвяне:

Застели плитка тава с хартия за печене и загрей фурната на 160 градуса.

С помощта на чопър или мини резачка смели оризовките до получаване на дребни трохи.

Към оризовите трохи прибави сусамовото семе, лененото семе, избраните подправки и солта. Разбъркай добре.

С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай зехтина, тахана и яйцата до получаване на еднородна смес.

С четка за готвене намажи всяко крилце с малко от яйчено-тахановата смес, а отгоре поръси със сухите продукти (смлените оризовки, семената и подправките) така, че да полепнат равномерно по повърхността на цялото крилце. Повтори с всички крилца.

Подреди крилцата в тавата и печи 45-50 минути или до готовност.

Поднеси с гарнитура по желание.

Източник:  foodieboulevard.bg

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама