Магданозени кюфтета


Магданозени кюфтета

Кюфтенцата от магданоз, които в менюто на ресторантите може да срещнете под името Кайгана, са типични на арменската кухня, тъй че приготвяйки ги ще внесете малко различен екзотичен полъх във вашето ежедневно меню, без да е нужно да инвестирате много средства и да се лутате между щандовете с непознати продукти.

Необходими продукти:

2 връзки магданоз

1 яйце

2 супени лъжици брашно

100 г сирене

олио за пържене

1-2 щипки черен пипер

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за кюфтета от магданоз е подготовката на сместа за кюфтенцата. Разбивате добре яйцето и прибавяте към него ситно нарязания магданоз. След това прибавяте брашното, натрошеното сирене и черния пипер и разбърквате много добре. Трябва да се получи еднородна смес. Ако сиренето, което ползвате не е достатъчно солено може да добавите и малко сол.

В сгорещено в тиган олио, с помощта на лъжица сипвате от магданозената смес. Така се оформят малки магданозени шницели, които се пържат от двете страни до придобиване на златист цвят.

Поставяте изпържените магданозени кюфтенца Кайгана в чиния върху кухненска хартия. Целта е кюфтенцата да се отцедят от излишната мазнина.

По желание може да сервирате магданозените кюфтенца със сос, приготвен от кисело мляко и чесън.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама