Маслени сладки с шоколадова глазура


Маслени сладки с шоколадова глазура
Снимка: harryandlexy.com

Mаслени бисквити по един сравнително класически начин с шоколадова глазура, защото… ами защото всичко е по-хубаво с малко шоколад!

Необходими продукти за около 40 броя:

300 гр брашно

220 гр масло (стайна температура)

100 гр шоколадов кувертюр

50 гр захар

35 гр пудра захар

1 яйце

1 пакетче ванилия

1 ч.л. есенция ром

1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Пуснете фурната да се загрява на 180°С.

Сложете маслото в купа. Пресейте пудрата захар и заедно с кристалната я прибавете към маслото. Разбъркайте до получаването на пухкав жълт крем. (Може с миксер или в кухненски робот.)

Добавете яйцето, солта, ванилията и есенцията от ром.

В друга купа пресейте брашното. Добавете го към сместа. Разбъркайте до напълно смесване и получаването на меко тесто.

Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене. Извадете си пош и му сложете голям накрайник звезда.

Прехвърлете сместа в поша.

С поша оформете кръгове върху хартията за печене. Оставете разстояние между отделните кръгчета, тъй като по време на печене се разширяват.

Пъхнете във фурната и печете около 10 минути, или докато маслените кръгчета започната да пожълтяват по ръба.

Извадете и оставете за 5 минути да се охладят, след което ги прехвърлете в чиния до пълно изстиване.

Разтопете шоколадовия кувертюр на водна баня. Потопете всяко от маслените кръгчета на 1/3 в кувертюра. Поставете сладките върху хартия за печене, докато шоколадът се втвърди.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама