Маслени сладки с шоколадова глазура


Маслени сладки с шоколадова глазура
Снимка: harryandlexy.com

Mаслени бисквити по един сравнително класически начин с шоколадова глазура, защото… ами защото всичко е по-хубаво с малко шоколад!

Необходими продукти за около 40 броя:

300 гр брашно

220 гр масло (стайна температура)

100 гр шоколадов кувертюр

50 гр захар

35 гр пудра захар

1 яйце

1 пакетче ванилия

1 ч.л. есенция ром

1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Пуснете фурната да се загрява на 180°С.

Сложете маслото в купа. Пресейте пудрата захар и заедно с кристалната я прибавете към маслото. Разбъркайте до получаването на пухкав жълт крем. (Може с миксер или в кухненски робот.)

Добавете яйцето, солта, ванилията и есенцията от ром.

В друга купа пресейте брашното. Добавете го към сместа. Разбъркайте до напълно смесване и получаването на меко тесто.

Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене. Извадете си пош и му сложете голям накрайник звезда.

Прехвърлете сместа в поша.

С поша оформете кръгове върху хартията за печене. Оставете разстояние между отделните кръгчета, тъй като по време на печене се разширяват.

Пъхнете във фурната и печете около 10 минути, или докато маслените кръгчета започната да пожълтяват по ръба.

Извадете и оставете за 5 минути да се охладят, след което ги прехвърлете в чиния до пълно изстиване.

Разтопете шоколадовия кувертюр на водна баня. Потопете всяко от маслените кръгчета на 1/3 в кувертюра. Поставете сладките върху хартия за печене, докато шоколадът се втвърди.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички