Много вкусни нюрнбергски меденки


Много вкусни нюрнбергски меденки
Снимка: Istock

Нюрнбергските меденки са само един от многото видове празнични сладки в Германия. Те са част от традиционната кухня още от 14 век, когато за първи път са били приготвени в един от местните манастири по време на коледните празници.

Необходими продукти за нюрнбергските меденки:

150 г лешници

150 г бадеми

3 яйца

100 г кафява захар

90 г захаросани портокалови корички

90 г захаросана лимонова кора

3 супени лъжици мед

1 щипка сол

3 супени лъжици подправка за меденки

1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора

20 броя вафлени кръгчета по 70 мм

Вижте още: Този постен кокосов кекс е хит в мрежата

За глазурата:

120 г черен шоколад

80 г пудра захар

Начин на приготвяне

Лешниците и бадемите се смилат и се смесват със захаросаните лимонови и портокалови корички. Ако е необходимо, добавете малко брашно, за да не ви залепват.

След това смесете яйцата, захарта, солта, меда и направете това, докато захарта се разтвори. След това добавете бадемите, лешниците, захаросаните лимонови и портокалови кори, подправката за меденки. Разбъркайте всичко добре, след което покрийте сместа и я приберете в хладилника, където трябва да престои 10-12 часа.

Загрейте фурната на 160 градуса по Целзий.

Вземете голяма халба за бира, обърнете я надолу и върху нея сложете една вафла, малко плънка и я разпределете равномерно на височина около 2 см. Повторете процеса за всички меденки.

Поставете готовите меденки върху тава, покрита с хартия за печене и оставете в хладилника за около 10 до 15 минути. След това се слагат в загрятата фурна и се пекат около 20 минути в зависимост от фурната.

За глазурата:

Разтопете шоколада. В друга купа смесете пудрата захар с малко вода и лимоновия сок до получаване на консистенция на палачинково тесто. Покрийте част от меденките с шоколад, а част със захарна глазура. По желание ги поръсете с бадеми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама