Най-вкусната яхния от зелен фасул от буркан


Най-вкусната яхния от зелен фасул от буркан
Снимка: Istock

Необходими продукти:

1 буркан зелен фасул

3 картофа

1 глава лук

1 морков

2 скилидки чесън

сол на вкус

червен пипер

магданоз - за поръсване

зелен лук - за поръсване

50 г масло

олио

2 с.л. брашно

Вижте още: Най-бързият и лесен кекс с кисело мляко

Начин на приготвяне:

Зеленият фасул се изсипва от буркана в гевгир и се изплаква. Картофите се обелват и нарязват на ситно заедно с моркова, лука и чесъна.

В тенджера наливаме малко олио, слагаме маслото и задушаваме в тях лука и чесъна. Когато са се задушили, наливаме малко вода, в която да се сварят морковът и картофите, разбъркваме често. След като са полусварени картофите, сипваме брашното, сол, червен пипер, разбъркваме още 2-3 пъти да се запържи брашното и заливаме с вряща вода около 1 литър (при непрекъснато бъркане). След това сипваме и изплакнатия зелен фасул. Варим яхнията 10 минути или до готовност.

След като е готово, поднасяме с пресен лук и магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама