Най-вкусният качамак, който сте опитвали


Най-вкусният качамак, който сте опитвали
Снимка: iStock/Guliver

Качамакът е едно от най-традиционните български ястия.

Необходими продукти за 2 порции:

За качамака:

1 ч.ч. (150 г) царевичен грис/брашно

3 ч.ч. (600 г) прясно мляко

1 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. сушен лук

сол, пипер

150 г сирене

За запръжката:

2-3 с.л. масло

1 ч.л. пушен червен пипер

Начин на приготвяне:

Маслото за запръжката се разтапя и се загрява до къкрене.

Добавя се пушеният пипер, сваля се от котлона и се разбърква. Пресипва се в подходящ съд и се държи топло до сервиране.

Прясното мляко за качамака се загрява в тенджерка заедно с подправките до завиране. Добавя се бавно грисът или брашното на части при постоянно бъркане (брашното е добре да се пресее). Вари се 2-4 минути. Качамакът се сервира топъл с натрошено сирене и полят с маслото.

Да ви е сладко!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама