Най-вкусните бабини кюфтета: Топят се в устата


Най-вкусните бабини кюфтета: Топят се в устата
Снимка: iStock

Пробвате ли тази рецепта, никога повече няма да приготвяте кюфтетата по друг начин.

Необходими продукти:

около 800 г смляно месо (за предпочитане говеждо)

половин филийка хляб

1 чаша прясно мляко

1 глава лук

няколко скилидки чесън

мазнина за пържене

сол и черен пипер на вкус

+ тайна съставка

Начин на приготвяне:

Хубаво накиснете хляба в млякото. През това време накълцвате лука и смачквате чесъна. Всички продукти се омесват много добре.

Време е за тайната съставка, а тя е много простичка: два средно големи домата, които са заляти с вряла вода, обелени и пасирани и към тях след това се добавят свежи подправки.

Тази каша слагате в каймата, добавяте сол и черен пипер, омесвате хубаво и сместа е готова.

Сега оформяте кюфтета и слагате да се пържат в тигана.

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама