Не сте яли по-вкусно тирамису с шам фъстък


Не сте яли по-вкусно тирамису с шам фъстък
Снимка: Istock

Зарадвайте гостите си с това тирамису с пълнеж от шам фъстък. Това е идеалният десерт за празничната ви трапеза.

Необходими продукти за тирамису с пълнеж от шам фъстък:

3 яйца

100 г пудра захар

250 г маскарпоне

2 супени лъжици марсала

150 мл сметана

5 с. л. шам фъстък крем намазка

200 мл силно черно кафе

75 мл амарето

300 г пандишпан

25 г нарязан шам фъстък

Вижте още: Страхотен десерт: Профитроли с крем от кестени и шоколад

Начин на приготвяне:

Постелете дъното и стените на съд с хартия за печене. Разбийте жълтъците и захарта, докато станат на сняг. Добавете маскарпонето и марсалата и разбийте отново за около 3 минути, за да се комбинират.

Разбийте сметаната и 3 супени лъжици шам-фъстък в отделна купа, докато сместа запази формата си, след което добавете към сместа с маскарпоне. Почистете бъркалките и разбийте белтъците до твърди върхове в трета купа, след което ги разбъркайте в сместа от шам фъстък и маскарпоне. Съхранявайте на охладено място.

Разбийте кафето, амарето и 2 супени лъжици шамфъстък, разпръснати заедно в плитка чиния. Потопете пандишпана в сместа за кратко от двете страни, след което подредете един слой в дъното на формата. Сложете една трета от пълнежа с лъжица, след това повторете процеса два пъти, като редувате пандишпана и пълнеж.

Охладете за 3-4 часа или за една нощ. Прехвърлете в чиния за сервиране, поръсете с шам фъстък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама