Палачинкови бохчи


Палачинкови бохчи

Една рецепта за предястие, което не е нещо кой знае колко сложно, но стои ефектно на масата, когато имаме гости, търпи различни пълнежи и най-важното - вкусно е.

Необходими продукти за около 10 броя:

За палачинките:

1ч.ч.= 200 мл

3-4 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. вода

щипка сол

брашно, колкото е необходимо, за да се получи смес с гъстотата на боза (около 3 ч.ч.)

За пълнежа от яйчена салата:

7 яйца

5-6 стерилизирани (или кисели) краставички

10-тина черни маслини без костилка

150 гр. от любимата ви майонеза

1 с.л. (с връх) кисело мляко

сол и черен пипер на вкус

1 равна ч.л. горчица

1 с.л. ситно нарязан пресен копър (опция)

За вързване на бохчичките: пера от зелен лук, толкова броя, колкото са палачинковите бохчи

Начин на приготвяне:

Първо подгответе перата от зеления лук, с които ще вържете палачинковите бохчи. За целта сложете в съдинка подсолена вода да заври и пуснете за 2-3 секунди перата от зелен лук. Извадете ги и ги отцедете. Това бланширане прави перата по-лесни за вързване, ако са сурови вързването на палачинките ще е много трудно, защото перата от зелен лук ще се късат много лесно.

След като сте подготвили перата, пригответе сместа за палачинките, след това ги изпържете и оставете да изстинат.

Почти всеки знае как се приготвят палачинки, но за начинаещите, които все още се учат да готвят, все пак казвам моя начин. Сложете в купа леко разбитите с вилица яйца, прибавете млякото и водата, щипка сол и с вилица или телена бъркалка, разбийте сместа, докато стане еднородна. После започнете да прибавяте пресятото брашно, като същевременно разбърквате енергично с бъркалката, като внимавате да не се образуват бучки. Прибавяйте брашно до получаването на смес с гъстотата на боза.

Загрейте на котлона тиган с незалепващо покритие, намажете с няколко капки олио дъното, вдигнете тигана от котлона и с помоща на черпак излейте от палачинковата смес, като с въртеливо движение разклащате тигана, така че сместа да се разстели равномерно и навсякъде по дъното. Върнете тигана на огъня. Когато палачинката е готова от едната страна (внимавайте, че става доста бързо), с помоща на дървена шпатула я обърнете от другата страна. Прехвърлете готовата палачинка в чиния. Ипържете по същия начин и останалите, като преди изпържването на всяка една задължително намаслявате тигана с няколко капки олио. Това е, за да не залепват палачинките и да не се разкъсват. Не слагайте повече олио от необходимото.

За да приготвите яйчената салата, сварете добре яйцата. Обелете ги. Срежете ги на половинки. Отделете жълтъците и ги намачкайте на трохи с вилица. Прибавете към тях горчицата, майонезата, киселото мляко, сол и черен пипер на вкус. Объркайте много добре.

Нарежете на кубчета яйчените белтъци и ги сложете в купа. Нарежете на кубчета краставичките и ги прибавете към белтъците. Нарежете на шайбички маслините и добавете и тях.

Прибавете към нарязаните продукти приготвения майонезен сос. Ако желаете може да прибавите и ситно нарязан копър. Объркайте много добре и оставете готовата яйчена салата в хладилника да се охлади. 

В средата на всяка палачинка сложете от яйчената салата и завържете внимателно крайщата със стръкче блаширан зелен лук.

До сервиране на предястието, дръжте палачинките в хладилник.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама