Пилешки бутчета в бекон


Пилешки бутчета в бекон

Пилешкото месо, особено по-сухото се комбинира много добре в рецептите с бекон. Парти бутчетата, увити в бекон и запечени добре са сравнително бърза вечеря.

Необходими продукти за 2 порции:

4-5 парти пилешки бутчета

8-10 слайса бекон

черен пипер на вкус

сол на вкус

китайско зеле за гарнитура

1 с.л. оцет

1 с.л. зехтин

магданоз нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

Пилешките бутчета се осоляват (сложете по-малко сол, ако беконът е прекалено солен) и се поръсват с черен пипер.

Всяко парти бутче се увива с 1 или 2 парченца бекон, в зависимост от големината на двете.

Поставят се в тавичка и се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса около 40-45 минути.

Поднасят се с гарнитура от китайско зеле, овкусено с оцет, зехтин, сол.

Източник: merudia.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама