Пилешки филенца с кашкавал и майонеза


Пилешки филенца с кашкавал и майонеза

Лесна и вкусна рецепта, която може да приготвите у дома за любимите хора. Не са ви нужни много продукти или време, става бързо и резултатите ще изненадат и най-претенциозните от вас. От supichka.com ни предлагат рецептата в няколко стъпки:


Необходимите продукти:


1. 300 грама бяло пилешко месо
2. 3 супени лъжици майонеза
3. 1 супена лъжица горчица
4. 100 грама кашкавал
5. ¼ чаена лъжица черен пипер

Необходимо време за приготвяне:

5 минути подготовка
25 минути печене


Рецептата:

1.
Първата стъпка от рецептата за пилешки филенца с майонеза и кашкавал е подготовката на продуктите. Добре е да ползвате охладено пилешко месо, ако обаче изберете замразено, то то трябва да се е размразило напълно преди да започнете да го обработвате. Измивате добре пилешкото месо и го осолявате, добавяте и черния пипер и го втривате с ръце.

2.
В купа поставяте пилешките филенца, добавяте майонезата и горчицата и разбърквате много добре с ръце, така че месото да се овкуси. Нареждате филенцата в тава и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути, докато придобият леко златист цвят.

3.
Докато пилешките филенца се запичат настъргвате кашкавала и след като са се позапекли ги поръсвате с него. Запичате за още няколко минути, докато кашкавалът леко се запече с апетитна коричка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама