Плетено руло с пиле и броколи


Плетено руло с  пиле и броколи

Очаквате гости и се чудите какво бързо и вкусно ястие да сготвите. Опитайте това плетено руло с плънка от пиле, броколи и сос бешамел - вкусна и ароматна плънка, обвита в хрупкава мантия. Поднесете с богата зелена салата и бъдете сигурни, че ще впечатлите вашите гости с оригинална идея.

Необходими продукти:

1 малка глава броколи

1 пилешко филе

50 г масло

1 и 1/2 с.л. брашно

1 ч.ч. прясно мляко

черен пипер

сол

1/4 ч.л. индийско орехче

1 ч.л. едрозърнеста горчица

150 г кашкавал

1 пакет бутер тесто

зехтин

Начин на приготвяне:

Сварете броколите на розички за 5минути, докато леко омекнат и веднага ги охладете в ледена вода, за да запазят цвета си. Отцедете ги и ги подсушете със салфетка.

Нарежете пилешкото на малки късчета, поръсете с черен пипер и сол, полейте ги със струя зехтин и ги запържете в тиган до златисто за две-три минути. Извадете ги в чиния.

Почистете тигана и сложете бучка масло в него на минимум сила на котлона. Добавете брашното и бъркайте. Налейте прясното мляко, като непрекъснато бъркате, докато получите хомогенен сос. Усилете котлона. Бъркайте. Подправете с черен пипер, сол и индийско орехче. Накрая добавете и едрозърнестата горчица и разбъркайте соса добре. Отстранете и добавете в него пилето, розичките броколи и настържете кашкавал. Разбъркайте.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Отворете бутер тестото на плота. Маркирайте широка лента по средата на правоъгълника. Разрежете отстрани ленти с еднаква ширина, по този начин:

 

Разпределете плънката в цялата лента по средата и започнете да сплитате лентите върху нея. Първо взимате десния край и го прихлупвате. След това прихлупвате на кръст левия край. И така до края.

Прехвърлете рулото внимателно в тава, покрита с хартия за печене.

Намажете тестото с разбито яйце и печете рулото в силно загрята фурна за 30 минути.

Поднесете разрязано топло.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама