Празнична вечеря в делничен ден за по-малко от 10 минути


Празнична вечеря в делничен ден за по-малко от 10 минути
Снимка: iStock

През лятото времето тече по съвсем различен начин – работните ангажименти през деня имат способността да се движат малко по-бавно, а вечерните часове изтичат през пръстите. Също толкова бързо изтичат и средствата ни – било то за годишния отпуск или за традиционния летен ремонт. И понеже не можем да променим тези чисто сезонни особености, ще ви споделим една идея за празнична вечеря в делничен ден, която ще отнеме по-малко от 10 минути. А най-хубавото е, че това предложение щади както фигурата, така и семейния бюджет.  

Панирани калмари с чеснов сос и бяло сухо вино Пино Гриджо 

Необходими продукти:

Опаковка панирани калмари от Lidl – до 8 август са с 20% намаление за 3.99 лв. Времето за приготвяне е само 4 минути, така че, ако гладниците вкъщи препират и потракват с вилиците на масата, може бързо да влезете в ролята на шеф готвач, без да рискувате да объркате нещо.  

Един от най-подходящите сосове за калмарите е чесновият. Необходими са само няколко скилидки накълцан чесън, нарязан на ситно магданоз, оцет, сол, захар и черен пипер на вкус. Опитайте и корегирайте според вкуса си – малко по-кисел, малко по-сладък или една идея по-солен. Важното е, че не отнема време и е чудесна добавка към лекото ястие. Ако не сте сигурни в пропорциите и не ви се занимава, може да заложите на готов чеснов деликатесен сос Kania от същото място, отново на Lidl цена, който може да съхранявате в хладилника и да използвате и за други ястия по-късно.  

Бялото сухо вино Пино Гриджо чудесно акомпанира празничното ястие. Ароматът му е на билки и цитросови плодове. Трябва само леко да го изстудим и да сервираме в подходящи чаши. Цената му също е подходяща за лекото меню – намалена е с 20% до 8-ми август и е 3,99 лв. за бутилката в Lidl.

Подходящо плато може да подготвим с триъгълничета топено сирене Pilos и маслини Каламата Джъбмо, които може да намерим пак там с 50% намаление. Разбира се, ако имаме подръка пресен магданоз, може да използваме няколко стръкчета за декорация и настроение.

Прекрасен завършек на ефирното меню са италианските хрупкави вафлички от многолистно тесто с кайсиева глазура, които може да откриете на половин цена в Lidl. 

А тук може да разгледате още над 100 продукта с до 50% намаление до 8 август, които да усмихнат бюджета ви и да ви вдъхновят за още празнични менюта в дългите летни дни https://www.lidl.bg/100 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички