Пролетна чорба от пресен лук


Пролетна чорба от пресен лук

Една много лека, витаминозна супа, която е подходяща за пролетното време и за разтоварване от по-тежкото зимно меню.

Необходими продукти:

2-3 връзки пресен лук (зависи от големината им)

3-4 стръка пресен чесън

1 к.ч. ориз (чашката е от малките - 60 мл)

зеехтин за готвене (или олио)

3-4 с.л. ситно накълцан магданоз

сол и черен пипер на вкус

за застройка:

1 с.л. брашно

4-5 с.л. (с връх) кисело мляко

Начин на приготвяне:

Почистете, измийте и нарежете пресния лук и пресния чесън.

Задушете ги в загрятата мазнина за 2-3 минути. Прибавете 1,5 л. вода. Добавете почистения и измит ориз. Добавете сол и черен пипер на вкус и варете и варете супата до готовност на ориза.

Когато оризът е готов оттеглете от огъня. В купичка смесете брашното с киселото мляко до получаване на гладка каша, разредете при непрекъснато бъркане с малко от супата. С бъркане прибавете застройката към супата и върнете на котлона да ври на тих огън за около 4-5 минути.

Оттеглете от котлона и добавете ситно нарязания магданоз.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама