Протеинова бомба: Не сте яли по-вкусна запеканка с пиле и карфиол


Протеинова бомба: Не сте яли по-вкусна запеканка с пиле и карфиол
Снимка: Istock

Това богато на протеини кулинарно изкушение се приготвя на един тиган, включвайки крехки пилешки бутчета, изпечени върху легло от кремообразен ориз от карфиол, пълен с гъби.

Необходими продукти за пиле с карфиол:

1/2 ч. ч сметана

1/4 чаша пилешки бульон с намалено съдържание на натрий

2 с. л нарязан пресен магданоз, плюс още за гарнитура

2 с. л крема сирене, омекотено

2 ч. л смлян чесън

1/2 ч. л дижонска горчица

1 ч. л оцет

1/2 ч. л сол

1 пакет пресен оризов карфиол

1 пакет нарязани гъби кремини

4 бр. пилешки бутчета с кост и кожа

2 с. л зехтин екстра върджин

1/2 ч. л чесън на прах

1/2 ч. л смлян червен пипер

1/4 ч. л смлян пипер

Вижте още: Кремообразно пиле с гъби и спанак за ценители

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 C. Разбийте сметаната, бульона, магданоза, крема сиренето, чесъна, горчицата, оцета и 1/4 чаена лъжичка сол заедно в голям огнеупорен тиган до гладкост. Добавете оризовия карфиол, гъбите и лука; разбъркайте, докато се комбинират равномерно.

Поставете пилешките бутчета, с кожата нагоре, на около 2 см. едно от друго върху зеленчуковата смес. Полейте пилето със зехтин; поръсете с чесън на прах, червен пипер, черен пипер и останалата 1/4 чаена лъжичка сол.

Печете, докато карфиолът и гъбите омекнат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама