Пълнени чушки с киноа


Пълнени чушки с киноа
Снимка: iStock/Guliver

Пълнените чушки са задължителни за всеки български дом. Пълнените чушки с киноа са по-леки, но точно толкова вкусни.

Необходими съставки:

- 8 броя чушки

- 200гр киноа

- 2 глави лук

- 1 шепа стафиди

- 1/2 връзка копър

- 1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пълнени чушки с киноа е подготовката на продуктите. Измийте подготвеното количество киноа, след което го поставете в купа и го залейте в вряща вода за около 15-20 минути. Почистете лука и го нарежете на ситно, след което го задушете на средно силен огън в предвиденото количество олио.

Добавете към лука отцедената киноа и стафидите, добавете ½ чаена лъжица сол, 1 чаена чаша вода, разбъркайте и оставете да ври, докато водата се абсорбира. След това добавете стино нарязания копър и разбъркайте. Оставете на страна, за да поизстине сместа.

Почистете чушките от семките, и запазете капачетата на чушките. Може да използвате и камби. Напълнете чушките като не ги препълвате и поставете капачетата.Наредете чушките в тава, добавете около ½ чаена чаша вода, завийте с фолио и печете пълнените чушки с киноа за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което отстранете фолиото и печете за около 10 минути. Сервирайте пълнените чушки с киноа, с добавено кисело мляко.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама