Пълнени, печени патладжани с киноа и зеленчуци


Пълнени, печени патладжани с киноа и зеленчуци

Много фино и нежно ястие.

Необходими продукти:

4 броя средно големи патладжана

1 ч.ч. киноа

1 тиквичка

1 червена чушка

парче целина

100 г сушени домати

връзка пресен копър

1/2 ч.л. сух риган

сол

30 мл. зехтин

 

козе кашкавал

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 230 градуса.

Измийте патладжаните и ги подсушете. Разрежете ги на две половини по дължина, без да отстранявате дръжката. Разполовете и нея. Издълбайте вътрешността с лъжица, като оставите малко по стените и дъното. Запазете месестата част. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, поръсете със сол, полейте със зехтин и печете до пълно омекване.

През това време сложете в малка тенджерка 1 кафена чаша киноа, отгоре налейте 2 кафени чаши вода и я кипнете на котлона. Когато заври намалете на слаб огън и гответе, докато киноата поеме водата. Подправете с малко сол и тънка струя зехтин.

Почистете зеленчуците (без да белите тиквичката) и ги нарежете на кубчета, заедно с вътрешността на патладжаните. Задушете ги в тиган с малко зехтин и сол до омекване и леко запържване. Сложете нарязаните сушени домати, ригана, и нарязания на ситно копър.

Разбъркайте киноата в зеленчуците.

Намалете фурната на 200 градуса.

Напълнете патладжанените лодки с плънката от киноа и зеленчуци. Печете на силно загрята фурна 15 минути, след което настържете малко козе кашкавал отгоре и върнете във фурната за още 5 минути да се разтопи.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама