Пълнозърнести питки с овесени трици


Пълнозърнести питки с овесени трици

Вкусни и здравословни постни питки.

Необходими продукти:

1 ч. ч. пълнозърнесто брашно

2 ч. ч. бяло брашно

2-3 с. л. овесени трици

1 суха мая

1 ч. л. захар

1 ч. л. сол

4 с. л. зехтин

1 ч. ч. вода (може 50/50, вода/прясно мляко)

семена нигела за поръсване

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява заедно със солта и захарта. Добавят се маята и овесените трици. Заедно със зехтина и водата се омесва тесто. Ако е необходимо, се добавя още вода. Тестото не трябва да лепне.

Покрива се и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

Разделя се на топчета и се оформят питки. Нареждат се в намаслена тава или върху хартия за печене, на разстояние.

Оставят се да втасат още половин час.

Намазват се леко с вода/прясно мляко и се наръсват със семената нигела.

Пекат се в умерена фурна, на 180 градуса, до златисто.

Източник: hihonas.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама