Рецепта за класическа салата Цезар от 1924 година


Рецепта за класическа салата Цезар от 1924 година
Снимка: Istock

Цезар Кардини е известен италиански готвач, който напуска страната си през 1920 г. в търсене на американската мечта. Но пътят от Америка го отвежда в Мексико, където отваря собствен ресторант. През 1924 г. той създава салатата, кръстена на него. Тази салата се е приготвяла от неговите служители, за да сервират бързо на клиентите (главно американци), преди да пристигне основното ястие.

Необходими продукти за салата Цезар:

5 счукани скилидки чесън

4 с.л. зехтин

сок от 1 лимон

2 с.л. сос уорчестър

1 с.л. горчица

1,5 с.л. бял винен оцет

4 яйца

2 по-дебели филии домашен хляб

2 с.л. зехтин

100 г прошуто

листа от маруля

50 г пармезан

Вижте още: Баница с домашни кори с праз лук извара

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на кубчета и го полейте със зехтин, посолете и поръсете със смлян черен пипер. Изпечете филийките хляб за 15 минути, докато се зачервят, след което ги оставете да изстинат.

Печете прошутото за 3 минути, докато стане хрупкаво. Пасирайте чесъна с останалия зехтин и добавете лимоновия сок, соса, горчицата, оцета и разбъркайте добре. След това добавете твърдо сварените жълтъци към салатата и разбъркайте още веднъж.

Поднесете салата Цезар върху овкусените листа от маруля. Добавете кубчетата хляб, прошутото, пармезана и поръсете със смлян черен пипер.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама