Ризото с тиква


Ризото с тиква
Снимка: supichka.com

С българските кулинарни навици рецептата за ризото с тиква звучи по-скоро като рецепта за десерт. Истината обаче е, че е изненадващо, лесно и бързо за приготвяне основно ястие, което може да е в центъра на всяка изискана вечеря!

Необходими продукти:

1 чаена чаша ориз

1 глава лук

4 супени лъжици краве масло

1/2 чаена чаша бяло вино

200 грама тиква

1/3 чаена лъжица черен пипер

4 листа салвия (градински чай)

50 грама пармезан

Начин на приготвяне:

100 грама от тиквата сварявате и пюрирате, а останалите 100 грама тиква нарязвате на ситни кубчета. В дълбок тиган, или тенджера, загрявате 2 супени лъжици от кравето масло, след което изсипвате в него ситно нарязания лук и бъркате докато омекне. Добавяте ориза и нарязаната на кубчета тиква и задушавате за още няколко минути. Добавяте ½ чаена лъжица сол, черния пипер и салвията.

Както всеки път, когато приготвяте ризото и при ризотото с тиква добавяте течността малко по малко. Първо добавяте виното и бъркате докато оризът го абсорбира напълно. Малко по малко добавяте и около 2 1/2 чаени чаши вода, като всеки път добавяте по 1/2 чаена чаша и бъркате докато водата се поеме напълно. Накрая добавяте останалото масло, настъргания пармезан и пюрираната сварена тиква и варите още минута-две.

Източник: supichka.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама