Ризото с тиквички


Ризото с тиквички
Снимка: harryandlexy.com

Ризото – още един шедьовър на италианската кухня! Това невероятно вкусно ястие, за съжаление, е много слабо представяно по нашите географски ширини. Най-често се среща като гарнитура и почти винаги е приготвено с грах и моркови. Но със следната рецепта ви гарантираме, че ще промените изцяло мнението си за това ястие и ще решите да го включите в менюто си, тъй като се приготвя много лесно и бързо, а вкусът… е, ще оставим да прецените сами.

Необходими продукти за 4 порции:

750 мл зеленчуков бульон (1 кубче)

400 – 450 гр тиквички

250 гр ориз (за ризото)

100 мл бяло вино

80 гр грана падано

50 гр масло

20 мл зехтин

2 скилидки чесън

1 голяма глава червен лук

1 червено чили

1/4 чаена лъжичка черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките и ги настържете.

Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете и чилито.

Настържете кашкавала – грана падано.

Сварете 750 мл вода и разтворете в нея разтворете кубчето бульон.

Сипете зехтина в дълбок тиган и го загрейте на средна температура. Запържете лука да омекне. Сложете чесъна и ориза. Запържете, докато зрънцата станат полупрозрачни.

Сипете виното в ориза. Запържете, докато цялото вино бъде попито от ориза. Сипете малко от бульона и разбърквайте често. Добавяйте по малко от бульона, докато свърши.

Добавете настърганите тиквички и чилито, и разбъркайте.

Сложете маслото и грана паданото и разбъркайте хубаво. Поръсете с черния пипер. Бъркайте често, докато цялата течност се поеме от ориза. Внимавайте да не загори.

Разпределете ризотото по чиниите и поръсете с черен пипер.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама