Шницел по виенски


Шницел по виенски
Снимка: supichka.com

Класическа рецепта! Въпреки че виенският шницел често се приготвя и от свинско месо, и според старата рецепта за шницел по виенски, и според всеки уважаващ себе си виенчанин, шницелът по виенски би могъл да се приготви само от телешко месо.

Необходими продукти:

600 грама телешко месо бонфиле

2 броя яйца

4 супени лъжици брашно

4 супени лъжици галета

150 мл олио

2 супени лъжици краве масло

1 брой лимон

1/2 чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото нарязвате на стекове, като това количество месо трябва да е достатъчно за 4 стека. Тук е най-важният и тънък момент от рецептата за шницел по виенски, а именно начукването на месото. Поставете всеки стек в между стреч фолио или пък просто в найлонова торбичка и начукайте с чук за месо, а ако нямате такъв - с дръжката на нов, или пък с дъното на стъклена бутилка. Получените тънки шницели посолете и поръсете с черен пипер.

В три различни дълбоки чинии сложете брашното, разбитите яйца и галетата. В широк тиган сгорещете олиото. Всеки стек оваляйте първо с брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галета. Накрая изпържете всеки шницел в сгорещената мазнина за около 1 ½ минута от всяка страна. Шницелите по виенски се приготвят наистина бързо, затова внимавайте да не ги прегорите.

Сервирайте шницелите по виенски горещи, като върху всеки шницел поставите бучка краве масло и резен лимон.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама