Щрудел с ябълки, круши и тиква


Щрудел с ябълки, круши и тиква

Този щрудел буквално прелива от аромати и вкусове. Плодовете хармонират прекрасно и го правят изключително лек и нежен.

Необходими продукти:

3 ябълки

3 големи круши

1 по-голямо парче тиква

100 г. кафява захар

кора от 1/2 портокал

кора от 1/2 лимон

1/2 капачка коняк

1/2 ч.л. канела

150 г натрошени орехи

100 г масло + 50 мл. олио

1 пакет фини кори за баница

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Измийте, обелете и нарежете ябълките, крушите и тиквата на кубчета.

Сложете ги в дълбок тиган с малко водичка и 100 г кафява захар и гответе до омекване на плодовете и изкипяване на течността. Добавете канелата, портокаловата и лимонова кора и коняка, разбъркайте и отстранете от огъня.

Стопете маслото, заедно с олиото.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Вземете една кора. Намажете я с помощта на четка с масло и олио и я прехлупете с втора кора. Отгоре сложете по дължина в единия край от плодовата плънка. Поръсете с натрошени орехи и навийте на руло. Завийте рулото в центъра на кръгла тава за печене. По същия начин навийте и останалите рула. Разрежете я с нож на парчета и полейте с останалата смес от олио и масло.

Печете щрудела до готовност или, докато добие златист загар отгоре.

Охладете напълно и поръсете обилно с пудра захар.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама