Содена питка


Содена питка
Снимка: Thinkstock/Guliver

Утре, 24 декември, е Бъдни вечер и задължително на трапезата трябва да присъства содена питка.

Необходими продукти:

3 ч. ч. брашно

1 ч. л. сода за хляб

1 ч. л. сол

1 с. л. оцет

5 с. л. олио

1 ч. ч. хладка вода

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и направете кладенче. Сложете содата за хляб в оцета, след което го изсипете при брашно. Прибавете солта, олиото и на тънка струйка водата.

Омесете тесто и го оставете да почине за 15-20 минути.

Оформете питка и я сложете в намазнена тава.

По желание може да отделите малко от тестото и да направите украса или да надупчете питката с вилица.

Сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Когато я извадите, я напръскайте с вода и я завийте с кърпа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама